Posted on

Hidung & Resdung

Pernah tak hidung anda tersumbat dan anda terpaksa bernafas mengikut mulut? Pasti rasa tidak selesa dan tercungap, kan? Lama-kelamaan tekak akan terasa kering dan perit. Nafas mulut anda juga akan jadi berbau busuk dan kepala anda akan terasa pening.

Kenapa ya?

FUNGSI HIDUNG 2-01

Nampak je kecil tapi hidung merupakan salah satu organ tubuh yang penting, antaranya berfungsi sebagai ejen penapis udara yang masuk ke paru-paru ketika kita bernafas. Segala debu dan kotoran, malah suhu udara pun akan diubah supaya udara yang masuk ke paru-paru akan menjadi lebih bersih dan terhindar dari benda asing yang boleh membahayakan pernafasan.

FUNGSI HIDUNG 3-01

Tapi bila anda mempunyai resdung, hidung anda akan menjadi lebih sensitif! Lebih-lebih lagi apabila sistem imuniti badan anda lemah dan anda tinggal di persekitaran yang berhabuk dan kotor. Lendir yang wujud di dalam hidung akan menyebabkan ruang pernafasan anda menjadi tidak lancar dan segala kuman dan kotoran yang sepatutnya ditapis akan terkumpul. Hasilnya? Dari selesema biasa pun akan mengakibatkan anda sakit kepala, demam dan batuk!

Walaupun hanya selesema, tapi cuba bayangkan kalau dah teruk sehingga setiap pagi asyik bersin sehingga terasa berat dan sakit di kawasan antara dua mata? Penat dan leceh tau! Antara perkara yang paling menganggu apabila anda menghidapi resdung adalah keadaan hidung anda yang berair dan seperti tersumbat tetapi lendir yang pekat dan mengganggu pernafasan anda susah dikeluarkan! Habis sekotak tisu dibuatnya!

FUNGSI HIDUNG 4-01

Apatah lagi untuk penghidap resdung yang mempunyai penyakit lelah atau semput. Pasti susah untuk bernafas dengan hidung yang berhingus serta batuk yang amat teruk (chesty cough). Penghidap resdung dan asma akan kelihatan tercungap (ketika bernafas melalui mulut) dan akan menyebabkan tonsil bengkak (akibat daripada segala kuman dan kotoran udara yang disedut).

HERBA RESDUNG TOK AKI 08Nampak tak pentingnya hidung?

Jangan ambil mudah ya dengan penyakit resdung ni. Mungkin masalah seperti bersin dan selesema berpanjangan nampak macam tak ada apa sangat, tapi ianya bersangkut-paut dengan gangguan-gangguan kesihatan lain (chain reaction) dan jika tidak dirawat, akan jadi melarat!

Kerana itulah Herba Resdung Tok Aki dihasilkan daripada 100% ramuan tradisional terpilih yang dapat mengeluarkan segala lendir punca segala masalah! Hanya sapu sedikit di dalam rongga hidung, tunggu tak sampai lima minit, memang keluar semua benda yang tersekat. Bila gejala resdung dapat dicegah daripada awal, hidup makin ceria dan sihat!

Anda masih ragu-ragu? Jom klik dan baca testimoni mereka yang sudah mencuba Herba Resdung Tok Aki!